Brandwerend glas

Kies voor extra veiligheid

Het plaatsen van brandwerend glas wordt steeds vaker door de Nederlandse overheid verplicht in gebouwen van overheidsinstanties, maar ook in bedrijfspanden. Dit komt omdat dit type glas een brandvertragende werking heeft. Daarnaast kan deze glassoort door Wenthec Glas voorzien worden van een opschuimende gel die brandwerend is. Het plaatsen van deze glassoort zorgt er dan ook voor dat werknemers bij brand het gebouw zo snel en veilig mogelijk kunnen verlaten. Daarnaast is dit type beglazing door zijn stevigheid ook nog eens inbraakwerend.

Gecertificeerde beglazing

Wij van Wenthec Glas hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Bij ons vindt u dan ook alleen brandwerend glas dat van een officieel keurmerk is voorzien. U vindt bij ons de volgende typen beglazing:

  • E-beglazing. Vormt een barrière van maximaal 30 minuten tegen vlammen, giftige gassen en rook.
  • EW-beglazing. Bescherming tegen rook, giftige gassen, vlammen en warmtestraling tot 120 minuten.
  • EL-beglazing. Beschermt tegen vlammen, rook, giftige gassen, warmtestraling en temperatuurisolatie tot 120 minuten.

Brandwerend glas plaatsen?

Onze beglazing kan in verschillende ruimtes toegepast worden. Denk hierbij aan glazen vloeren, tussen woningen en als scheidingswand tussen kantoren. Het plaatsen kan op verschillende manieren gebeuren. U kunt ervoor kiezen om het glas te laten installeren in kozijnen van hout, staal of aluminium. Het is hierbij wel belangrijk dat dit vakkundig wordt gedaan. De beglazing en het kozijn moeten goed op elkaar afgestemd zijn, wil de beglazing brandwerend blijven. Het is dan ook zaak dat u dit door professionals laat uitvoeren. Wij helpen u hier graag bij.